Duurzaam wonen

Als je advies voor woningverbetering nodig hebt, bekijk dan deze tips

Projecten voor woningverbetering hoeven geen gedoe te zijn! Een goede planning en wat flexibiliteit zullen het verbeteren van je huis veel gemakkelijker maken dan je zou verwachten. Lees verder en leer een paar eenvoudige tips en trucs die kunnen helpen je volgende project vlot te laten verlopen.

Een van de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te verbeteren is verven. Of het nu de buitenkant of de binnenkant is, beide gebieden zullen er nieuw en getransformeerd uitzien. Kies neutrale tinten en fellere afwerkingskleuren. Effen witte muren hebben de neiging je huis eruit te laten zien als een huurhuis en niet als door de eigenaar bewoond.

Installeer stralingswarmte onder je nieuwe tegelvloeren. Er zijn kits beschikbaar voor de doe-het-zelf huiseigenaar, en het is echt geen raketwetenschap. Het zal een dramatisch verschil maken in de “wow” factor van je huis, zowel voor gasten als voor potentiële kopers. Nodig ze uit hun schoenen uit te trekken en de warmte te voelen!

Wees voorzichtig in welke mate je je huisverbeteringsprojecten personaliseert. Wat jou nu aanspreekt zal potentiële kopers later misschien niet meer aanspreken. Hoe gespecialiseerder en omvangrijker je project is, hoe kleiner het rendement van je investering is dat je kunt verwachten als je je huis in de toekomst verkoopt.

Soms is de enige oplossing voor een piepende deur het vervangen van het eigenlijke deurscharnier. Je kunt scharnieren vinden bij de meeste ijzerwarenwinkels. Het enige wat je hoeft te doen is het scharnier uit elkaar te halen, en dan te controleren of elke kant goed vastzit aan zowel je muurlijst als je deur. Probeer het scharnier uit te lijnen en de pinnen te vervangen.

Keuken

Een goede manier om dingen in je huis gedaan te krijgen is om hulp te vragen aan vrienden en familie. Misschien wil je goede vrienden en familieleden vragen je te helpen je keuken opnieuw te schilderen. Je kunt ze betalen door een lunch voor ze te kopen of ze mee uit eten te nemen, het is waarschijnlijk goedkoper dan iemand inhuren om het werk voor je te doen.

Je opbergmogelijkheden uitbreiden kan de perfecte keuze zijn voor je volgende huisverbeteringsproject. Overweeg rekken toe te voegen aan een garderobekast of een tafeltje met lades te bouwen om aan je keuken toe te voegen. Zelfs kleine projecten als deze geven je een plaats om speelgoed, hoeden, of zilverwerk neer te zetten. Je kunt een keukenspeciaalzaak bezoeken voor diverse tips.

Houd een groot prikbord in je keuken of woonkamer, waarop je herinneringen voor jezelf kunt schrijven aan dingen die je moet doen of rekeningen die je moet betalen. Telefoonnummers voor noodgevallen, contactpersonen, brochures, ansichtkaarten en briefjes aan jezelf, zien er beter geordend uit op een prikbord en zullen je koelkast of andere apparaten niet verstoppen.

Als je je keuken renoveert maar minder geld moet uitgeven, overweeg dan laminaat vloeren en werkbladen te gebruiken. Deze kunststof opties zijn over het algemeen veel goedkoper dan hout, tegels, of steen. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden. Veel van deze producten zijn zo ontworpen dat ze de natuurlijke producten nauw nabootsen, zodat het verschil alleen bij nadere inspectie zichtbaar is.

Gebruik behang en vernis om een goedkope back-splash in je keuken te maken. Koop behang in een ontwerp dat je mooi vindt. Meet de ruimte op en knip het papier dan iets groter dan de ruimte. Breng het plaksel aan en laat het een paar minuten kleverig worden; hang vervolgens elk stuk behang op. Met een wisser kun je het oppervlak gladstrijken en luchtbellen wegwerken. Gebruik een rechte rand en een gereedschap om randen gelijk te maken en overtollig behang te verwijderen nadat je het behang hebt opgehangen. Breng een laag vernis aan met een verfkwast. Je zult genieten van het nieuwe uiterlijk en ook van het geld dat je bespaard hebt!

Je huisverbeteringsprojecten afmaken zonder vallen en opstaan is een streven dat de moeite waard is! Elk huis heeft onderhoud en reparatie nodig. Door verder te gaan en je huis te verbeteren in plaats van het alleen maar te repareren, zul je zowel een aangenamere omgeving als een aanzienlijke waardevermeerdering ervan ervaren. Je kunt altijd de website van Huyberts bezoeken voor meer mogelijkheden om je keuken bijvoorbeeld te laten monteren.

Dit vind je misschien ook leuk...