Duurzaam wonen

Groter wonen? Is het nu slim om een nieuwe woning te kopen?

Of groter wonen op het moment een slimme zet is als je een nieuwe woning wilt kopen, hangt van verschillende zaken af. Zo is je financiële situatie hierbij natuurlijk het allerbelangrijkst. Als je namelijk hogere woonlasten gaat krijgen doordat je een groter huis wilt kopen, is het belangrijk na te gaan of je dit ook aankunt financieel gezien. Wanneer dit geen probleem is, kun je prima groter gaan wonen en een nieuwe woning kopen. Als je in de buurt van Eindhoven wilt wonen, kun je kijken op NieuwWonen Eindhoven voor een mooie nieuwbouwwoning. 

Rente vastzetten

Mocht je willen verhuizen naar een gebied waar je voor minder geld groter kunt wonen, is het natuurlijk altijd slim om de stap te maken. Als je meer kwaliteit en ruimte kunt krijgen voor lagere woonlasten, zou je direct in moeten stappen. Vaak kun je geen betere deal krijgen dan dat en heb je al geluk dat je zo’n deal kunt maken. Je kunt je hypotheekrente natuurlijk ook voor een bepaalde tijd vastzetten. Zo weet je in ieder geval voor de periode die je vastgezet hebt dat je je niet druk hoeft te maken over stijgende woonlasten. Je zult dan dezelfde rente blijven betalen gedurende de vastgezette periode.

Status van woningmarkt

Verder zou je ook moeten bekijken hoe de woningmarkt op dat moment is. Als het relatief rustig is en je een nieuw huis voor een zeer voordelige prijs kunt kopen, is het een slim idee om het daadwerkelijk ook te doen. Helemaal als het huis in een gewilde wijk of regio staat. Als het dan niet helemaal bevalt of het huis is toch te groot, dan kun je deze makkelijker verkopen dan een huis wat in een wat meer ongunstige regio of wijk te vinden is. Kijk dus vooral ook naar de locatie van het huis.

Persoonlijke situatie

Doordat de regering er alles aan doet om de economie draaiende te houden in deze rare tijden, heb je wat meer zekerheid voor de toekomst als het op je financiën aankomt. De steun van de overheid moet ervoor zorgen dat bedrijven blijven bestaan en medewerkers niet werkloos raken. Dit moet in ieder geval wat zekerheid bieden. Deze zekerheid kan je helpen om toch een nieuwe woning te kopen en groter te gaan wonen wanneer je dit wilt. Het hangt echt af van je persoonlijke situatie wat het beste is voor jou. 

Dit vind je misschien ook leuk...