Bouw

Netjes werken met goed gereedschap

Frezen is een nauwkeurig werk waar niet alleen alle aandacht bij nodig is, maar het vereist ook nog eens goed gereedschap. In de bouw is ieder onderdeel belangrijk. Deuren moeten goed kunnen sluiten en dat wordt lastig met slecht gefreesd gat. Ook bij het frezen van bijvoorbeeld afrondingen is het belangrijk dat de splinters er niet vanaf springen. Nauwkeurig werken is mogelijk en met goed gereedschap lukt dat nog beter. Vanwege de vele verschillende toepassingen, zijn er ook veel soorten frezen in gebruik.

Mooi voor de houtbewerker

Freeskoppen voor houtbewerking zijn handig en onmisbaar gereedschap voor in de werkplaats. Het ligt er maar net wat voor werk er moet worden verricht, voor welke kop er gekozen gaat worden. Wanneer gereedschap intensief wordt gebruikt slijt het. Ook kan het gebeuren dat tijdens het frezen de snijbladen van een kop beschadigen. Er wordt niet altijd met nieuw hout gewerkt. In een oud kozijn kunnen er spijkers of schroeven zitten en een snijblad kan daar slecht tegen. Verwisselbare snijbladen zijn daardoor praktisch om te gebruiken.

Van diamantfrees tot verwisselbare inserts

Ondanks alle specifieke maatvoeringen zijn freeskoppen voor verschillende machines verkrijgbaar. Het is mogelijk om één freeskop te bestellen, maar er zijn ook sets verkrijgbaar. Een passende set netjes geordende in een box vergemakkelijkt het werk en verlengt tevens de levensduur van de freeskoppen. De gereedschapslijperij is een onmisbaar onderdeel bij dit gereedschap. Buiten de verwisselbare messen zijn er freeskoppen die af en toe of bij intensief gebruik regelmatig geslepen moeten worden. Het slijpen van frezen en bladen is precisiewerk en hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste slijpapparatuur die er bestaat. Frezen vereist goed gereedschap en dat heeft verzorging nodig.

Zowel voor de pro als hobbymatig

Of het nu om een solide keukenfreesset gaat of een cnc spiraalveer, online zijn deze gemakkelijk te vinden en eenvoudig te bestellen. Frezen om te vlakken, groeven mee te maken of te te verspanen moeten hun werk nauwkeurig doen en daarom staat topkwaliteit bovenaan. Met specifieke vragen over of bestellingen van freeskoppen is het altijd mogelijk om contact op te nemen. Ervaren deskundigen helpen graag en voorzien van goed advies. Precisiewerk zoals frezen vraag om kwalitatief goed gereedschap voor een professioneel resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk...