Algemeen

Wat heb je nodig voor je paard?

Het hebben van een paard is een leuke, tijdrovende en dure hobby. Het is niet alleen een hobby maar ook nog eens een sport, dus dat is twee vliegen in één klap. Toch is belangrijk om te weten wat je allemaal nodig hebt als je een paard wilt aanschaffen of al hebt. Het is namelijk niet niks wat ze allemaal nodig hebben. Het zijn namelijk grote dieren, die veel beweging en eten nodig hebben.

Verzorging

Het belangrijkste onderdeel is de verzorging van het paard. Zonder de juiste verzorging en verzorgingsproducten zal je paard niet genoeg energie hebben om te rijden. Het eerste waar je aan moet denken is een stal. Kan dit bij je thuis of zet je jouw paard bij een stal? Als het laatste het geval is, zoek dan een stal dicht in de buurt en waar je je goed bij voelt. Daarna komt de voeding. Een paard eet hooi maar ook krachtvoer. Een goede manier om je paard eten te geven is door nedlandic hooinetten te gebruiken. Een paard kan zichzelf niet schoonmaken, dit moet jij voor hem doen. Een poetskist met alle benodigdheden zijn dus ook zeker belangrijk.

Beweging

Buiten de verzorging heeft je paard ook veel beweging nodig. Als je jouw paard bij een manege zet, zullen ze vaak buiten gezet worden om te grazen. Buiten dat moet je ook regelmatig met je paard rijden. Ze vinden het leuk om te leren dus het is niet verkeerd om af en toe eens wat anders te doen. Nedlandic Cavaletti blokken zijn bijvoorbeeld een goede optie maar een springparcours kunnen ze ook heel leuk vinden.

Voor de beweging van het paard heb je een hoofdstel met bit nodig, halster met touw, longeerlijn, longeersingel, zweep, zadeldek, zadel, zadel singel en peesbescherming. Dit alles is voor de bescherming van het paard en voor het bereiden van het paard. Voor jezelf heb je een cap, paardrijschoenen en paardrijkleding nodig. Dit is voor de bescherming van jezelf. Hoe betrouwbaar jouw paard ook is, ga nooit paardrijden zonder cap! Elk dier is onvoorspelbaar, dus ook jouw paard.

Dit vind je misschien ook leuk...