Duurzaam wonen

Een keuken kopen doe je best bij een CBW-erkende zaak

Een keuken kopen is meestal een belangrijke aankoop die heel wat voorbereiding vraagt. Er moeten heel wat vragen beantwoord worden voor je zoektocht naar je droomkeuken kan beginnen. Waar ben je van plan om je keuken te kopen en wat je mag je bij je uiteindelijke keuze zeker niet uit het oog verliezen om je favoriete keuken in de beste omstandigheden aan te schaffen?

Een keuken kopen doe je bij een CBW-erkende keukenzaak

Je keuken kopen doe je bij een CBW- erkende keukenzaak. Op die manier speel je op veilig en kan er bij het kiezen en kopen van je keuken eigenlijk niets meer verkeerd lopen. Dat betekent dat als er iets mis gaat je altijd op de nodige steun kunt rekenen om eventuele problemen op te lossen. Gaat er iets mis zoals een eventueel faillissement van het keukenbedrijf waar je je keuken kocht, dan heb je met een CBW erkend keukenbedrijf meerdere rechten. Het voorschot dat je bij een CBW- erkend keukenbedrijf betaalde wordt dan verrekend via een nieuwe aankoop bij een ander CBW- erkend bedrijf. CBW-erkende keukenzaken geven ook minimaal twee jaar garantie op de aankoop van je keuken. Met eventuele klachten of conflicten kun je dan weer terecht bij een geschillencommissie. Kies bij een keuken kopen voor maximale zekerheid door die bij een CBW-erkende keukenwinkel te kopen.

Een goede keuken kopen start met een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is ook bij een keuken kopen het halve werk. Voordat je met je zoektocht naar een nieuwe keuken start, moet je zeker met enkele belangrijke factoren rekening houden: 

  • Stel een lijst samen met al je wensen en je verwachtingen
  • Leg vooraf je beschikbare budget vast en hou je daaraan. Dat voorkomt onaangename verrassingen en teleurstellingen.
  • Meet de beschikbare ruimte en teken deze op schaal. Zo kun je dat meteen overleggen met de keukenadviseur. Laat altijd een professionele keukenontwerper je afmetingen komen controleren zodat je achteraf voor eventuele fouten niet aansprakelijk gesteld kan worden.
  • Bij een keuken voor een nieuwbouwhuis neem je zeker je bouwtekeningen mee.

Wees niet te snel met het aanvragen van je keukenofferte

Vraag meerdere en goed onderbouwde keukenoffertes. Door die te vergelijken kun je al heel wat besparen.  Een nieuwe keuken bestaat meestal uit diverse onderdelen. Controleer de offerte die je voorkeur heeft en zeker voor je je handteken plaatst. Achteraf corrigeren is altijd duur en tijdrovend. Houd er zeker rekening mee dat een ondertekende offerte hetzelfde is als een koopovereenkomst.

Maak altijd een schriftelijke afspraak over de betaling

Maak zeker een duidelijke en ondubbelzinnige betalingsafspraak die niet voor meerdere interpretaties vatbaar is. Zo kan daar achteraf geen enkel misverstand over ontstaan. CBW-erkende keukenzaken mogen wettelijk niet meer dan 15 procent van de kostprijs als aanbetaling aanrekenen. Het resterende bedrag betaal je bij de aflevering, ofwel een paar dagen voor aflevering via je bankinstelling. Een keuken kopen kan ook via afbetaling. Bij een financiering sluit je de koop als de financiering rond is. Met deze tips moet een nieuwe keuken kopen een stuk makkelijker worden!

 

Kijk voor meer informatie op Superkeukens.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...