Duurzaam wonen

Voorkom afval: ga voor milieuvriendelijke disposables

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en van steeds meer mensen wordt er verwacht dat je hier rekening mee houdt. Iedereen moet zijn of haar steentje bijdragen, zo bereiken we het meest. Er zijn tal aan factoren waar we rekening mee moeten houden en dat kan soms wel te veel zijn. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Door te stoppen met wegwerpartikelen kom je al een heel eind. Lees hier hoe je dit het beste aanpakt.

Waar begin ik?

Wil jij je steentje bijdragen aan een beter milieu? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan begrijpen we heel goed. Eigenlijk hebben alle keuzes die je dagelijks wel te maken met het klimaat. Pak je bijvoorbeeld de fiets of de auto? Eet je veel vlees of meer groente? Gebruik je wegwerpartikelen of gebruik je ook artikelen die je vaker kunt gebruiken? Allerlei vragen die je jezelf op een dag kunt afvragen. Het belangrijkste: zolang je bewust bent van wat je verbruikt, kom je al heel ver. Het is onmogelijk om gelijk je hele leven met gewoontes aan te passen. Stap voor stap is de manier. We bereiken meer door met z’n allen kleine stapjes te zetten dan een paar mensen die volledig duurzaam leven. Laten we daarom met z’n klein beginnen.

Duurzame wegwerpartikelen

Het is natuurlijk het beste om helemaal geen gebruik meer te maken van wegwerpartikelen, zo voorkom je dat de afvalberg steeds hoger wordt. We begrijpen dat je er soms wel aan moet geloven, vooral wanneer je een horecaonderneming hebt. Voor het afhalen en het bezorgen van eten heb je natuurlijk wegwerpartikelen nodig. Klanten brengen borden namelijk niet weer terug. Door de meest bewuste keuze te maken, kun je kiezen voor duurzame disposables! Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzame koffiebekers van karton en papieren tassen en rietjes van bamboe.

Zo kun je alsnog je klanten voorzien van wegwerpartikelen, maar draag jij ook je steentje bij aan een beter milieu!

Dit vind je misschien ook leuk...