Zakelijk

Een werkplek inrichten op hoog niveau: 3 onmisbare tips!

Een fijne werkplek is het halve werk. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je zo’n prettige werkomgeving inricht. Momenteel zijn lang niet alle werknemers helemaal happy met hun werkplek. Momenteel zit het percentage namelijk op 11% contente werknemers. Er is dus qua werkplekken nog erg veel ruimte voor verbetering. Daarom lees je in deze blog hoe je je eigen werkplek of die van je werknemer een echte boost kunt geven. Zo zullen de bedrijfsresultaten vanzelf ook de lucht in schieten.

Inrichting van de werkplek

Wanneer je op een kantoor werkt met een grote openruimte waar iedereen door elkaar heen kakelt, is de mogelijkheid om je te concentreren allesbehalve aanwezig. Een mens wordt snel afgeleid en heeft een stille ruimte nodig om werk echt goed uit te voeren. Wil je de productiviteit van jezelf of je werknemers verhogen? Probeer het kantoor dan zo in te richten dan men zich ook eens terug kan trekken wanneer er een hoog concentratiegehalte geëist wordt. Wat nog beter zou zijn, is het creëren van een persoonlijke werkplek. Met het toenemende thuiswerken hebben bedrijven hier steeds meer ruimte voor. Daarnaast zul je de resultaten van jezelf of je werknemers vanzelf omhoog zien schieten. Alle reden dus om eens te kijken naar een persoonlijke Tiny Office.

Groen, groen, groen!

Een groene omgeving zorgt er voor dan mensen zich minder gestrest voelen. Stres zorgt ervoor dat men niet logisch kan handelen, verkeerde keuzes maakt of sneller ziekteverlof aanvraagt. Kies er daarom voor om je kantoor op te fleuren met planten. Ze zijn niet alleen goed voor de mentale gesteldheid van werknemers, maar helpen ook nog eens met het verbeteren van de luchtkwaliteit. Planten zijn dus ook nog eens super gezond voor de fysieke gesteldheid.

Een werkplek vol met lichtinval

Zorg voor een werkplek dat goed belicht is. Licht dat van buiten komt is het meest prettig voor de productiviteit van het menselijk brein. Natuurlijk valt het licht niet altijd even lekker binnen. Kies daarom een geschikte bureaulamp dat voorzien is het kwaliteitslicht. Op deze manier kun je zelfs met de donkere dagen het beste uit je tijd halen. Opzoek naar een flexwerkplek waar lichtinval mogelijk is én waar een perfecte bureaulamp in verwerkt is? Dan is een kijkje nemen op https://tinyworkplace.nl zeker geen slecht idee.

Dit vind je misschien ook leuk...