Duurzaam wonen

Garagedeur kiezen? Met deze tips wordt een makkie!

Op zoek naar een garagedeur, maar vind je het lastig kiezen? Stop met tobben en neem de tips die we in dit artikel met je gaan delen ter harte.

Kies een stijl die bij je woning past

De garagedeur is al jarenlang niet meer enkel functioneel, maar heeft ook esthetisch een belangrijke rol in de uitstraling van je woning. Daarom is het goed om even stil te staan bij de stijl van de garagedeur. Wil je een landelijke garagedeur of een deur met een strakke en moderne uitstraling?

Dat hoeft overigens niet te betekenen dat een landelijke garagedeur per definitie van hout is gemaakt. Tegenwoordig zijn er moderne sectionale garagedeuren die in een houtlook leverbaar zijn. We adviseren om voor een houtlook te kiezen als je een landelijke woning hebt en voor een stalen garagedeur te kiezen als een moderne uitstraling gewenst is.

De functie van de garage

De functie van de garage kan uiteenlopen van een parkeerplaats voor de auto en de fietsen tot een kantoorruimte waarin je dagelijks werkt. Het is belangrijk dat je een garagedeur kiest die aansluit bij de functie van de garage.

Zo hoeft een garagedeur niet geïsoleerd zijn als je de garage alleen maar als opslagplaats gebruikt voor de auto en fietsen. Gebruik je de garage als een kantoorruimte? Dan is goede isolatie belangrijk en wil je daglicht in de garage hebben, dus moet de garagedeur ramen hebben. 

En wat te denken van een aparte toegangsdeur? Met een aparte toegangsdeur, ook wel doorloopdeur genoemd, kun je de garage snel in een uit zonder dat je de garagedeur in zijn geheel hoeft te openen. Denk dus goed na over de functie van de garage en houdt dat in je achterhoofd bij het kiezen van een garagedeur.

De bediening van de garagedeur

Het bedienen van de garagedeur is van belang als je de garage vaak in een uit gaat. Stel dat je de garagedeur dagelijks moet openen om je auto in de garage te parkeren. In dat geval is elektrische bediening een must. Je zit er immers er niet op te wachten om iedere dag in en uit te moeten stappen om de garagedeur te openen, zeker niet bij een hevige regenbui.

Maak een lijstje met wensen

Met de tips die we in dit artikel hebben gegeven moet het een stuk makkelijker worden om tot een lijstje met wensen te komen waaraan de garagedeur moet voldoen. Neem het lijstje mee naar een garagedeur specialist en vraag om de verschillende garagedeuren te demonstreren die aan je wensen voldoen. Op die manier wordt het kiezen van een nieuwe garagedeur echt een stuk makkelijker!

Tip: vraag bij je bezoek aan een garagedeur specialist altijd naar acties op garagedeuren. Sommige fabrikanten, zoals Hörmann, hebben namelijk regelmatig garagedeuren in de aanbieding. Bekijk hier een voorbeeld: Actie op Hörmann garagedeur.

Dit vind je misschien ook leuk...