Algemeen

Keurmerk & VOG

Helaas zijn niet alle schoonmaakbedrijven helemaal eerlijk. In dit geval zal het schoonmaakbedrijf zich niet aan de regels houden. Vraag hiervoor een schoonmaakbedrijf keurmerk of CVM-code aan. CVM staat voor Code of Responsible Market Conduct en staat garant voor eerlijk en maatschappelijk verantwoord werken in de schoonmaakbranche.

Een niet-redelijk functionerend schoonmaakbedrijf kan bijvoorbeeld werknemers uitbuiten, oneerlijke concurrentie creëren en migratie procedures misbruiken. Een oplossing hiervoor is het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring waarborgt de veiligheid van personeel, gebouwen en eigendommen.

U kunt dit bewijs ook opvragen bij het door u gekozen schoonmaakbedrijf. Een bedrijf wat eerlijk met zijn werknemers omgaat is bijvoorbeeld Asenso. Het is erg belangrijk om dit te doen omdat er in het verleden bij veel schoonmaakbedrijven dingen fout zijn gegaan zoals uitbuiting. Dus om dat te voorkomen raden wij altijd aan eerst een achtergrond check te doen. Of informeren bij bedrijven die al vaker samen met dit bedrijf hebben samengewerkt.

Afspraken maken

Voor de veiligheid van schoonmakers, personeel en jezelf is het belangrijk om te weten welk schoonmaakmiddel wordt gebruikt. Raadpleeg uw schoonmaakbedrijf voordat u een beslissing neemt. Sommige reinigingsmiddelen kunnen bijten en uw gezondheid schaden.

Het is belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken. Werk samen met het schoonmaakbedrijf om een ​​uit te voeren schoonmaakopdracht in te plannen. Geef aan wat u wilt schoonmaken en hoe vaak. Denk aan bureaus, toiletten, vuilniszakken, bureaustoelen, enzovoort. En moet dat dagelijks of wekelijks? Door duidelijke afspraken te maken over de schoonmaakdiensten, krijgt u een globaal beeld van uw financiële situatie.

Zorg ervoor dat uw beoordeling duidelijk en gedetailleerd is om verrassingen te voorkomen. Maak samen met het nieuwe schoonmaakbedrijf een plattegrond van het desbetreffende gebouw. Zet daar op hoe vaak iets schoongemaakt moet worden en welke dag. Zo blijft het voor iedereen overzichtelijk, en weten de schoonmakers meteen waarmee ze kunnen beginnen als ze aankomen.

Dit vind je misschien ook leuk...