Algemeen

Welke soorten pyjama’s zijn er allemaal?

De ene persoon draagt graag een pyjama in de nacht, de andere draagt misschien het liefste helemaal niets. Voor iedereen is dat natuurlijk verschillend. Bij een pyjama wordt er vaak gedacht aan een katoenen pyjama met lange mouwen en een lange broek, maar er zijn veel meer soorten pyjama’s. Welke dit allemaal zijn? Dat lees je in deze blog.

Shortama

Een shortama is perfect voor de zomer. Een shortama is namelijk een pyjama met korte mouwen en een korte broek. Dit kan natuurlijk ook gewoon voor de winter, voor als je het snel warm hebt. Een shortama is er zowel voor dames als voor heren en kun je kopen in allerlei fijne stoffen en leuke printjes. Voor dames en heren, maar ook voor kinderen.

Nachthemd

Een nachthemd is voornamelijk voor dames en wordt ook al nachtjapon genoemd. Dit is een soort jurkje die je als pyjama draagt. Zo zijn er ook verschillende soorten nachthemden, gemaakt van verschillende soorten stof. Een satijnen nachthemd geeft een wat luxere uitstraling en een katoenen nachthemd is toch wat praktischer.

Stoffen en merken

Naast de verschillende soorten pyjama’s, zijn er ook verschillende soorten stoffen. Elke soort stof heeft weer een andere functie. Een katoenen pyjama is bijvoorbeeld heel warm en van goede kwaliteit. Katoen is over het algemeen ook een stuk betaalbaarder. Een pyjama van flanel is dik en daardoor heel warm, heerlijk voor in de wintermaanden. Een satijnen pyjama geeft vaak een wat luxere uitstraling, maar is ook ideaal voor wat oudere mensen die niet goed uit bed kunnen komen. Natuurlijk zijn er ook verschillende merken voor pyjama’s, zoals de Charlie Choe voor dames en Schiesser pyjama voor heren.

Kortom, er zijn allerlei verschillende soorten pyjama, verschillende stoffen, merken en soorten. Kies wat het beste bij jou past en het meest geschikt is voor jouw nachtrust.

Dit vind je misschien ook leuk...