Tuin

Tuin al zomerklaar? 3 tips om het terras op te vrolijken

De zomer is aangebroken. We genieten met z’n allen van de tropische temperaturen in eigen land. Het liefst zitten we de hele dag op het terras met een lekker wijntje. Ligt jouw terras er alleen niet zo vrolijk bij? Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, van elk terras kun je een gezellige plek maken. Ben je van plan om het terras te verbouwen of om deze een andere stijl te geven? Wij van Van Rijn Tuinoplossingen hebben drie tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het opvrolijken van het terras. 

Wat is jouw stijl? 

Voordat we aan de slag kunnen gaan met het opvrolijken van het terras is het handig om de stijl van het terras vast te stellen. Ga bij het stijlen van het terras hetzelfde te werk als bij de inrichting van je huis. Bedenk welke stijl bij jouw tuin past. Dit kan een strak en moderne tuin zijn, maar ook romantisch en klassiek. Wil je binnen naar buiten halen of andersom? Kies dan voor dezelfde stijl die je ook in huis hanteert. 

Je kunt ervoor kiezen om meerdere stijlen toe te passen op het terras, maar houd er wel rekening mee dat dit al snel rommelig kan ogen. Stem de materialen die je gebruikt op elkaar af en kijk ook naar de verdere inrichting van je tuin. 

Accessoires shoppen

Als je een bepaalde stijl hebt gekozen, kan het leukste deel beginnen: shoppen. Voordat je een winkel instapt, raden we je aan om inspiratie op internet op te zoeken. Kijk eens rond op Pinterest of raadpleeg een aantal leuke tuinblogs. Je kunt ervoor kiezen om gehele nieuwe tuinmeubels aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungebank of een grote eettafel. Als je niet zo’n groot budget hebt, kun je ook alleen accessoires aanschaffen. Met leuke plantenpotten of sierkussens van kun je een gehele nieuwe look en feel op het terras creëren. 

Kies de juiste verlichting

Last but not least: de verlichting. Op het terras wordt de verlichting al snel vergeten, maar met het juiste licht kun je nog langer genieten van je terras. Als je een nieuw terras gaat aanleggen, is het aan te raden om een lichtplan te maken. Met verschillende buitenstopcontacten kun je meerdere soorten verlichting toepassen. Denk bijvoorbeeld aan kleine spots in de grond of leuke hanglampjes om sfeer op het terras te creëren. 

Dit vind je misschien ook leuk...