Duurzaam wonen

Tips voor een praktische indeling van je woonkamer

De woonkamer, je zit er elke dag. We ontspannen er na een lange dag werk en kijken Netflix, drinken er een lekker kopje koffie met gasten en gebruiken het soms zelfs als eetruimte. Kortom, een veel gebruikte ruimte. Ben jij niet helemaal tevreden met de indeling van je woonkamer? Of misschien ga je wel verhuizen. Met deze tips voor een praktische indeling van je woonkamer maak je van de huiskamer een echte plek om te wonen.

Wat wil je graag?

Voordat je begint met het uitzoeken van meubelen of verf voor op de muur moet je eerst heel goed nadenken over wat je precies wilt. Ga met het hele gezin samen zitten en laat iedereen zeggen of opschrijven wat zij precies willen zien in de woonkamer. Misschien wil jij vanaf de bank wel zicht op de tv én de open haard, maar ziet jouw man dit toch even anders. Dan zullen jullie compromissen moeten sluiten. Jij krijgt iets wat jij graag wilt, hij krijgt iets wat hij graag wilt. Ook moet je rekening houden met de opbergruimte in de woonkamer. Als je veel spullen hebt, is het handig dat je deze ook ergens kunt wegstoppen.

Kachel kiezen

Wilt u graag wat sfeer in uw woning brengen? Dan is het een goed idee om een haard te plaatsen. Een haard kunt u tegenwoordig ook op internet bestellen bij Diamond Flame. Hier vindt u altijd een uitgebreid aanbod aan haarden in alle varianten. Deze kachels kunt u eenvoudig online bestellen maar u bent ook welkom om het op te komen halen!

Verschillende soorten kachels

Zoekt u een gaskachel, een elektrische sfeerhaard of juist een schouw? Voor alle soorten en maten kachels kunt u ons terecht. Wij hebben een ruim aanbod in hoge kwaliteit kachels van de beste merken. 

Online bestellen of langskomen

Alle bovengenoemde soorten kachels kunt u eenvoudig kopen in onze webshop. Hier kunt u tevens alle informatie van onze kachels vinden. U kunt natuurlijk ook even bij onze showroom langskomen (wel even een afspraak maken graag), hier kunt u terecht om al onze kachels even met eigen ogen te bekijken.

Ontwerpen

Als je alle eisen aan de woonkamer op een rijtje hebt gezet, dan kun je aan de slag gaan met het maken van een ontwerp. Teken de ramen, deuren en stopcontacten op het ontwerp. Ook elementen zoals de open haard en ingebouwde kasten kun je op het ontwerp schetsen. Vervolgens kun je beginnen met het indelen van de kamer. Waar kan ik de bank neerzetten? Waar moet ik de tv ophangen? Ben je toch niet zo goed in tekenen? Dan kun je een 3D ontwerp maken. Hier kun je zien hoe de kamer er echt uit komt te zien. Er zijn verschillende trainingen die je kunnen helpen bij het maken van 3D ontwerpen. Handig als je je hele huis gaat verbouwen.

Praktische indeling

Het kan nogal lastig zijn om een woonkamer goed in te delen, vooral als je maar een klein oppervlak hebt. Vraag je eerst af of je meerdere hoekjes wilt creëren in de woonkamer of dat je het één geheel wilt laten. Bij de inrichting van de woonkamer moet je niet de hele kamer volproppen met meubels en decoratie. Zo lijkt de kamer veel kleiner en krijg je een benauwd gevoel. Creëer een paar open ruimtes, dit brengt de kamer in balans. Als je een apart hoekje in de woonkamer wilt maken voor de kids kan je gebruikmaken van een scheidingswand. Dit zorgt voor afbakening en privacy.

 

Dit vind je misschien ook leuk...