Duurzaam wonen

Vijf tips voor meer sfeer in huis

Kan jouw huis wel wat meer gezelligheid en sfeer gebruiken? We hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1: Zorg voor sfeervolle woonaccessoires. Mensen zijn vaak bang dat het toevoegen van decoratie zorgt voor een rommelig huis. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Voeg een aantal kussens, plaids en kaarsen toe uit hetzelfde kleurenpallet en je ziet meteen verschil. Deze tip is gemakkelijk toe te passen en hoeft niet veel geld te kosten

Tip 2: Koop sfeervolle gordijnen in een warme kleur, die past bij de rest van je kleurenpallet. Deze tip kost iets meer moeite en geld dan de vorige tip, maar zal een enorm groot verschil maken. Ga bijvoorbeeld voor vouwgordijnen of linnen gordijnen in een mooie aardetint.

Tip 3: Ga ook eens voor ronde vormen. Te veel rechthoekige vormen in huis kan ervoor zorgen dat het niet gezellig oogt. Voeg bijvoorbeeld een rond kleed, een ronde eettafel of wat ronde kussens toe en de ruimte zal meteen zachter en gezelliger ogen.

Tip 4: Zorg voor sfeervolle verlichting. Vaak hebben mensen te felle verlichting in huis, wat weinig goeds doet voor de gezelligheid. Ga daarom eens op zoek naar een mooie sfeervolle lamp met een warm gekleurde lichtbron. Steek daarnaast ook nog een paar kaarsjes aan en de gezelligheid kan beginnen.

Tip 5: Maak jouw huis persoonlijk, er mag geleefd worden. Veel mensen hebben de neiging om alles achter kastjes te stoppen en persoonlijke spullen te verbergen. Doe dit niet! Er mag echt geleefd worden en dit mag ook zeker zichtbaar zijn. Persoonlijke spullen en foto’s kunnen voor enorm veel sfeer zorgen.

Pas deze 5 tips toe en jouw huis zal gegarandeerd meer gezelligheid en sfeer uitstralen. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips die je kan toepassen, maar met deze 5 tips heb je een goede basis. Laat de gezelligheid maar komen!

Dit vind je misschien ook leuk...