Bouw

Muurafdekkers om de muren te beschermen

Betonnen muurafdekkers zijn uitstekende elementen om uw gemetselde zuilen, muren, schoorstenen en pilaren te beschermen tegen alle weersinvloeden. Met name hemelwater heeft op den duur een nadelige invloed op stenen en voegen. Door teveel vocht ontstaan er lelijke plekken en wordt het metselwerk poreus. Hierdoor ontstaan er scheuren en barsten waardoor uw zorgvuldig gemetselde elementen af kunnen brokkelen of omvallen. Door er muurafdekkers op te plaatsen wordt deze ellende voorkomen. Betonnen muurafdekkers zijn in diverse maten en kleuren te koop waardoor er altijd wel een passend exemplaar is te vinden. Bovendien zijn ze goedkoop en zeer makkelijk te plaatsen. Bekijk het grote aanbod en bestel vandaag nog snel en eenvoudig online.

Welke maat muurafdekkers?

Muurafdekkers lopen aan twee of vier zijdes af. Hierdoor krijgt vocht geen kans op het onderliggende oppervlak terecht te komen. Ze hebben dus eigenlijk dezelfde functie als een dak op een woning. Behalve dat muurafdekkers functioneel zijn zien ze er ook nog eens goed uit. Het maakt een muurtje, schoorsteen of gemetselde muur af en zorgt ervoor dat het een nette uitstraling krijgt. Om de juiste maat te bepalen is het belangrijk om het oppervlak waar het op wordt geplaatst te meten. Kies muurafdekkers uit die net wat groter zijn qua afmeting. Gaat het bijvoorbeeld om een oppervlak van 50×50 cm, houd dan een extra marge aan van 5 cm aan alle zijden. In dit geval zijn muurafdekkers van 55×55 cm heel geschikt. Muurafdekkers zijn in de meeste gevallen voorzien van een richeltje, ook wel waterhol genoemd. Dit vangt het water op en zorgt ervoor dat het druppelsgewijs wordt afgevoerd.

Weersbestendige betonnen muurafdekkers

Door de muurafdekkers uit beton te vervaardigen zijn ze weersbestendig. Dit houdt in dat ze een zeer lange levensduur hebben, niet gaan scheuren en bestand zijn tegen sneeuw, hagel en regen. Ze zijn eenvoudig zelf te plaatsen met speciale lijm of metselmortel. Breng dit aan op de onderzijde van de muurafdekkers en het oppervlak waarop ze geplaatst worden. Druk het stevig aan en laat goed drogen. Voor een gladde afwerking van de muurafdekkers zonder kiertjes of naadjes kan er naderhand nog kit worden aangebracht.

Dit vind je misschien ook leuk...