Duurzaam wonen

Waar moet je op letten bij het kopen van een zitzak?

Als je een zitzak wilt kopen voor in je huis, dan heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten! Niet alleen kunnen de zitzakken in verschillende kleuren zijn, er zijn ook een aantal andere kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een zitzak. In dit blog zetten wij deze punten voor je op een rij!

De vorm

Het eerste waar je over moet nadenken bij het kopen van een zitzak is de vorm. Ga je voor de traditionele zitzak in de vorm van een kussen? Of kies je voor een zitzakstoel of zitzakbank? Deze laatste twee bieden extra steun in de vorm van een rugsteun en soms ook armsteunen. Hierdoor zitten ze comfortabeler. Het voordeel van een zitzakkussen is echter dat je hier ook op kunt liggen.

De maat

Een tweede aspect om op te letten bij de aankoop van een zitzak is de maat. Je hebt namelijk kleine zitzakken die vaak meer geschikt zijn voor kinderen tot aan hele grote zitzakken die eerder voor volwassenen zijn. Sommige zitzakken zijn zelfs geschikt voor twee personen!

De hoes

Een ander punt om op te letten is de hoes van de zitzak. Van welk materiaal is deze hoes gemaakt? Dit is belangrijk om te weten als je bang bent dat er vlekken op de zitzak komen. Een polyester hoes is namelijk makkelijker schoon te maken dan een zitzak met een katoenen of wollen hoes.

De prijs

Het laatste aspect is misschien wel het belangrijkste; de prijs. Een zitzak hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Maar dit kan wel, zeker grote luxe zitzakken kunnen zo enkele honderden euros kosten. Er zijn echter ook vele goedkope zitzakken verkrijgbaar. Deze koop je al vanaf 50 euro en kunnen nog steeds een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...