Duurzaam wonen, Elektronica

Wat is de beste robotstofzuiger?

Om je huis schoon te houden is regelmatig stofzuigen een noodzakelijk kwaad. Zou het daarom niet fijn zijn als je woning vanzelf zou worden schoongemaakt? Dit kan tegenwoordig met een robotstofzuiger. Deze neemt jou de hele klus uit handen. Het is niet meer dan een kwestie van het apparaat instellen en hij gaat aan de slag.

Robotstofzuigers worden vandaag de dag alsmaar beter. Maar wat is nu de beste robotstofzuiger? Volgens de test van Klesto.nl is de Neato Botvac D7 op vrijwel alle vlakken de beste robotstofzuiger. Maar natuurlijk zoekt niet iedereen hetzelfde in een robotstofzuiger. Daarom hebben we voor verschillende situaties voor je uiteengezet waar de beste robotstofzuiger aan moet voldoen.

Grote ruimtes

Voor grote ruimtes heb je een robotstofzuiger nodig die een grote accu heeft, aangezien hij grote afstanden moet afleggen. Ook een grote opvangbak is noodzakelijk. Let hier dus goed op bij het kopen van een robotstofzuiger. Ook voor grote ruimtes is de Neato Botvac 7 een uitstekende keus.

Tapijt

Heb je een tapijtvloer, dan is het noodzakelijk dat je een robotstofzuiger koopt met extra zuigkracht en borstels die specifiek voor tapijt geschikt zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale tapijtstofzuigers op de markt. Deze zijn ook erg handig voor als je huisdieren hebt die veel haren op de vloer achterlaten. Let er wel goed op of jouw gewenste model gespecialiseerd is in kortharig of juist langharig tapijt.

Klein budget

Zoals gezegd is de Neato Botvac D7 de allerbeste robotstofzuiger, maar kwaliteit heeft natuurlijk wel zijn prijs. Heb je een wat kleiner budget? Dan zijn er gelukkig nog voldoende modellen te verkrijgen. Wel moet je in dit geval extra kritisch zijn, omdat niet ieder goedkoper model voldoende prestaties levert. Een goede keus is de iRobot Roomba 605, die onder meer goed werkt bij dierenharen en altijd automatisch terugrijdt naar zijn oplaadstation.

Dit vind je misschien ook leuk...