Geen categorie

Wat kun je allemaal doen om tandvleesproblemen aan te pakken?

Last van een ontsteking in de mond? Dan is de kans groot dat deze in het tandvlees zit. Een dergelijke ontsteking wordt veroorzaakt door anaerobe bacteriën dus het is belangrijk dat je deze bestrijdt. Deze bacteriën vinden bepaalde leefomstandigheden zoals een droge omgeving met weinig zuurstof en liefst zoveel mogelijk vieze plekjes prettig, dus het is zaak dat je je mond zo goed mogelijk reinigt en schoon weet te houden.

Koop iets waarmee jij veilig kunt werken zonder kans op bijwerkingen

Zorg er daarom voor dat je een tandvleesontsteking zo veel mogelijk weet te voorkomen. Lukt dit niet? Dan kun je tal van producten aanschaffen waarmee je een dergelijke kwaal wel goed kunt aanpakken. Kijk voordat je iets koopt goed wat de bestanddelen van bepaalde producten zijn. Hoe natuurlijker, hoe beter en het is vooral belangrijk dat er geen mogelijk schadelijke hulpstoffen aan toegevoegd zijn want deze doen doorgaans meer kwaad dan goed. Kies voor producten op natuurlijke basis. Ook hiermee kun je klachten goed aanpakken en loop je geen kans op bijwerkingen.

Laat pijnklachten niet links liggen

Met pijnklachten loop je liever niet zo lang rond. Bij klachten aan het tandvlees is het zaak dat je deze zo snel mogelijk goed aanpakt. Deze kunnen namelijk bij verwaarlozing of negeren leiden tot ergere klachten waarbij zelfs uiteindelijk de tanden of kiezen kunnen uitvallen en dat is wel echt ernstig te noemen. Om dit te voorkomen pak je een tandvleesontsteking dus het beste zo snel mogelijk aan.

Genezing op natuurlijke wijze

Om dit goed te doen kies je het beste voor een zo natuurlijk mogelijk product waaraan geen kunstmatige of zelfs agressieve toevoegingen gedaan zijn. Een goed voorbeeld hiervan vind je in de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Het mondwater en de tandgel die erin zitten werken op basis van natuurlijke ingrediënten en doen het daar goed op. Er zitten geen bijtende bestanddelen in zoals bijvoorbeeld alcohol, chloorhexidine of peroxide maar ook geen stoffen zoals SLS of menthol.

Kies voor natuurlijke producten zonder nare toevoegingen

SLS wordt vaak aan verzorgingsproducten toegevoegd omdat het ervoor zorgt dat het middel beter schuimt. Dit heeft verder geen enkel nut, alleen dat jij denkt dat het beter werkt. Met wat pech krijg je last van vervelende bijwerkingen zoals irritaties of wondjes en dat is uiteraard niet goed. Deze hulpstoffen zijn helemaal niet nodig voor een product om effectief te werken tegen een bepaalde kwaal maar ze zitten er wel vaak in. Zaak dus om producten te kiezen waarin voor andere, wel degelijk werkzame stoffen, gekozen is die veilig te gebruiken zijn.

Op een gezonde manier allerlei mondproblemen aanpakken

Een ander pakket waarmee je onder andere tandvleesontstekingen kunt aanpakken is de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten zowel een mondwater als een speciale gel die ontwikkeld zijn om tandvleesproblemen zoals een ontsteking, gevoeligheid en bloedingen tegen te gaan. De producten kunnen echter ook gebruikt worden als je last hebt van een droge mond, slechte adem, aften of brandwondjes.

Genees je mond op veilige wijze

Mocht je te maken hebben met meerdere klachten dan sla je met deze producten meteen twee vliegen in één klap. Zo hoef je niet allerlei verschillende middelen in huis te halen om je klachten te verlichten en te bestrijden. Het OxyFresh mondwater en de gel zijn PH-neutraal en vormen geen gevaar voor het tandglazuur. Ze bevatten enkel werkzame en natuurlijke ingrediënten zodat je geen schrik hoeft te hebben voor mogelijke bijwerkingen.

Goede combinatie van ingrediënten zorgt voor een snelle werking

Zoals bij elk product van OxyFresh het geval is geldt ook voor deze twee dat de ingrediënten een goede mix vormen om mondproblemen tegen te gaan. Hiervoor worden actieve zuurstof, zink, foliumzuur en Aloë Vera gebruikt. De zuurstof zorgt voor een vochtigere mond die minder zuurstofarm is. Op die manier bestrijd je eenvoudig de slechte bacteriën omdat zij liever droog en met zo min mogelijk zuurstof komen zitten. Zink beschermt de goede bacteriën terwijl foliumzuur beschadigingen herstelt. Aloë Vera tenslotte kent een natuurlijk verzachtende werking die je al vanaf het eerste gebruik ondervindt.

Kijk of je zelf uit de voeten kunt met een tandsteenhaakje

Het laatste middel dat we noemen om je tandvlees gezond te maken en te houden is een instrument om tandsteen mee weg te halen. Met het Profi tandsteenhaakje kun je zelf tandsteen weghalen zoals dit ook bij de tandarts gebeurt. Dit kun je doen als je teveel tandsteen aanmaakt tussen de keren in dat je een afspraak bij de tandarts hebt. Het haakje zit in een compleet pakket dat je kunt aanschaffen om je mond mee te verzorgen.

Veilig en duurzaam gebruiken

Met het haakje, mits goed gebruikt, kun je zelf op een veilige manier tandsteen verwijderen. Het haakje is gemaakt van roestvrijstaal en is duurzaam. Het werkt bijzonder effectief en je kunt er zeker van zijn dat je tandsteen er goed mee kunt verwijderen. Als je je mond goed wilt verzorgen, kun je dit ook goed combineren met andere middelen om de mond te verzorgen. Op die manier wordt je mond gezond en sterk en blijft deze zo.

Goed reinigen hoort er ook bij

De instrumenten die in het pakket zitten kunnen door iedereen gebruikt worden, mits je dit maar volgens de gebruiksaanwijzing doet. Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig doet en maak de instrumenten tussen de behandelingen door goed schoon om te voorkomen dat er bacteriën of vuil op achter blijven. Je kunt ze gewoon reinigen in de vaatwasser waarna je ze hygiënisch opbergt in de daarbij horende case.

Houd je tandvlees zo gezond mogelijk

Speciaal voor het tandvlees te behandelen, ook als dit ontstoken is, kun je de rubberen pick gebruiken die in het pakket zit. Hiermee masseer je het tandvlees zodat het sneller geneest. Je stimuleert er de doorbloeding van het tandvlees mee zodat dit ook gezonder wordt. Gezond tandvlees is erg belangrijk voor de algemene mondgezondheid en kan ervoor zorgen dat je lang je eigen tanden kunt houden en zonder noemenswaardige klachten in de mond door het leven kunt.

Dit vind je misschien ook leuk...