Tuin

5 Tips om je kunstgras schoon te houden

Hier zijn vijf handige tips voor het onderhoud van een kunstgazon.

Vergeleken met een natuurlijk gazon vergt een kunstgazon heel weinig onderhoud. In feite hoeft u helemaal geen moeite te doen om het te onderhouden! Toch zijn er een paar kleine dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw gazon nog jaren meegaat. Om u te helpen, hebben we vijf tips voor het onderhoud van uw kunstgras gazon op een rijtje gezet.

  1. Vermijd het gebruik van bijtende chemicaliën in de buurt van uw gazon

De meeste bijtende chemicaliën, zoals agressieve schoonmaakmiddelen, moeten uit de buurt van uw gazon worden gehouden, omdat ze na verloop van tijd onherstelbare schade aanrichten.

Organisch materiaal, zoals bladeren, dode insecten, voedsel van vogelvoeders en uitwerpselen van dieren kunnen afbreken en bijtende chemicaliën afgeven. Zorg ervoor dat u alle organische materialen uit de buurt van uw kunstgazon houdt.

  1. Bezit de juiste apparatuur om kunstgras gazon te onderhouden

Niet alleen maakt het bezit van de juiste apparatuur het leven gemakkelijker, het helpt ook om uw kunstgazon schoon en netjes te houden. Je kan niet zonder een bladblazer, een hark en een tuinslang.

  1. Puin wegspoelen

Als u in een droge regio woont of gewoon niet genoeg regen krijgt, kan het afspoelen van het gras met een tuinslang organisch materiaal verwijderen dat is opgedroogd en verhard, zoals bladeren en pollen.

Wij raden aan gewoon water te gebruiken, omdat dit de veiligste optie is. Het is belangrijk op te merken dat algemene schoonmaakmiddelen uw gazon waarschijnlijk zullen beschadigen.

  1. Hoe kunstgazon te onderhouden: vlekken verwijderen

Zodra het kunstgras is bevlekt, moet u het zo snel mogelijk schoonmaken om te voorkomen dat het gaat inzakken.

Ook hier is gewoon afspuiten uw beste optie, aangezien chemicaliën onomkeerbare schade kunnen aanrichten.

Het goede nieuws is dat de synthetische vezels die worden gebruikt om kunstgras te maken zeer goed bestand zijn tegen vlekken, dus als u geen tijd hebt om het onmiddellijk schoon te maken, is er niets aan de hand.

  1. Hark de vezels om kunstgazon te onderhouden

Het harken van het gazon zal de bladen herverdelen zodat uw gazon er zo goed als nieuw uitziet.

Door dit vaak te doen zal het gazon ook gelijkmatig slijten en dit is ook een goed moment om te zoeken naar onkruid.

Onkruid kan helaas soms door de synthetische gras basis heen prikken.

Wij raden u aan een milde onkruidverdelger te gebruiken, maar zorg ervoor dat het mengsel niet te krachtig is, omdat dit de vezels van het gazon na verloop van tijd kan beschadigen.

U kunt het natuurlijk ook gewoon uittrekken!

Dit vind je misschien ook leuk...