Duurzaam wonen

Welke kleur keuken is tegenwoordig heel trendy?

De keuken is de plek waar je je heerlijk en vrij moet voelen, zodat je fijn kunt genieten van heerlijke maaltijden met het gezin. Een goed functionerende keuken houdt het koken ook leuk. Niet alleen het ontwerp van de keuken, maar ook de kleur die je kiest is ontzettend belangrijk als je heerlijke maaltijden dagelijks klaar wilt maken. De meeste huiseigenaren richten zich op hoe dingen zijn georganiseerd en niet op dingen zoals de kleur en het gevoel dat dat geeft. Voor moderne keuken inspiratie en tips kun je verder lezen.

Welke kleuren zijn heel trendy tegenwoordig?

Vanaf het moment dat je hebt besloten dat je de keuken wilt renoveren of de kleur wilt veranderen, heb je een visie over hoe je wilt dat de keuken eruit moet gaan zien. Tijdens de planning is het essentieel om te weten welk keukendesign je zult kiezen, alsook de gewenste kleur. Hier zijn enkele trendy kleuren opgesomd om je te helpen ontdekken welke kleur zal passen bij jouw keuken.

  • Glanzende witte keuken

Witte kasten lijken misschien overal te zijn, maar dat is niet omdat ze trendy zijn – ze zijn tijdloos. Ze zijn altijd in stijl en zorgen voor flexibiliteit in de rest van je keuken. Wit laat de ruimte ook groter lijken. Het is een kleur die perfect past in zowel een traditioneel ontwerp als in een parallel keuken.

  • Grijze keukenkasten

Grijs is een goede middenweg – niet zo heftig als wit en niet zo traditioneel als hout. Grijs bestaat in vele tinten, maar koelt een ruimte wel af. Het kan variëren van klassiek tot eigentijds, afhankelijk van de tint en de omgeving. Grijs past bij elk interieur. 

  • Groen is de nieuwe kleur

De verschillende tinten groen zijn absoluut welkom in de keuken dit jaar. Groene keukens voelen elegant en zwierig aan, met lichtere tinten en tinten waarin wit, crème of grijs zijn verwerkt. Deze keuzes zijn zowel trendy als eindeloos.

Is de stijl ook belangrijk?

De kleur die je kiest voor de keuken moet ook passen bij de stijl en het ontwerp van de keuken. Heb je een ruime grote traditionele keuken of een parallel keuken, de kleur die je kiest is nog steeds belangrijk. De trendy kleuren die hierboven zijn genoemd passen ook goed bij de kleine parallel keuken. Dus als je hulp bij installeren parallel keuken nodig hebt, vraag het dan aan de experts.

Tot slot

Het kiezen van de juiste kleur voor jouw keuken kan zenuwslopend zijn, want er zijn ontzettend veel mooie kleuren waaruit je kunt kiezen. Het beste advies is om te kiezen wat jij mooi vindt. Het maakt niet uit wat de trend van dit jaar is, jij bent degene die dagelijks in de keuken zal staan om heerlijke maaltijden voor het gezin klaar te maken. Laat je goed inspireren om het uiteindelijke besluit te nemen. Denk buiten de box: bekijk de dingen ook vanuit een andere hoek.

Dit vind je misschien ook leuk...