houtafval
Bouw

Zo kun je beginnen met afval scheiden op de bouwplaats

De bouwsector is een van de meest vervuilende sectoren van Nederland. Mede daarom is het van groot belang om afval te scheiden van elkaar en hiermee bij te dragen aan een circulaire economie waarin materiaal gerecycled wordt. Dit is iets wat op grote schaal gebeurd en de laatste jaren flink is toegenomen, met name bij grote projecten. Toch is het belangrijk om verdere stappen te zetten, met name op het gebied van afval scheiden. Hierdoor wordt het proces van afval recyclen een stuk gemakkelijker gemaakt. Als je hiervoor kiest is het belangrijk om vervolgens een grofvuil container huren vaak een verstandige keuze.

Containers voor puin, hout en grond

Je hebt verschillende containers nodig op de bouwplaats, om de verschillende afvalstromen gescheiden te houden van elkaar. Denk hierbij aan de optie om te kiezen voor een container huren in Amsterdam, om te beginnen met het scheiden van afval. Je hebt een container nodig voor gips, puin, beton en nog veel meer materiaal. Verder moet je een container selecteren op basis van formaat. Bij een groot bedrijf heb je een container van groot formaat nodig. Zorg ervoor dat je voldoende containers hebt, alles wat niet gescheiden wordt beland namelijk in de verbrandingsoven.

Milieubesparing

De keuze voor het afval scheiden heeft te maken met milieubesparing, aangezien je op deze manier minder uitstoot van Co2 faciliteert. Daarnaast worden minder grondstoffen opnieuw gebruikt, wat bijdraagt aan een economie waarin efficiëntie met betrekking tot de omgang met materiaal prioriteit heeft. Naast besparing van het milieu kun je tevens kosten besparen door te kiezen voor een container waarin je afval apart verzamelt, aangezien je hiermee minder boetes riskeert van de overheid.

Ondernemen

Het is mogelijk om winst te maken bij het scheiden van afval indien je een goede ondernemer bent. Bij het bouwen van een circulaire economie kun je namelijk tevens kiezen voor het bouwen van een circulaire onderneming, waarin je tweedehandse materialen opnieuw verhandeld. Je kunt afval scheiden voor meerdere afvalsoorten doen, waardoor je verschillende mogelijkheden hebt om winst te maken. Het belangrijkste is om een plan op te stellen met betrekking tot het scheiden van afval.

Dit vind je misschien ook leuk...