Duurzaam wonen

3 aandachtspunten voor het kiezen van de juiste raambekleding voor in de woonkamer

Is jouw hele huis af maar zoek je nog naar goede raamdecoratie? Het vinden van de perfecte raamdecoratie woonkamer kan behoorlijk lastig zijn. Je hebt tientallen mogelijkheden om uit te kiezen en daarnaast zijn er ook nog heel wat variaties die tot jouw opties behoren. Wat mag je in ieder geval niet vergeten? Om jouw zoektocht wat eenvoudiger te maken vind je hier 3 aandachtspunten voor het kiezen van de juiste raambekleding voor in de woonkamer. 

#1 Uitstraling: materiaal, type en kleur

Het is in de eerste plaats belangrijk welke uitstraling de raamdecoratie moet hebben. Ga jij raamdecoratie kopen? Kijk dan eerst wat er goed bij jouw woonstijl past. Vaak kun je hierdoor al een aantal materialen of kleuren elimineren. Waar je bij landelijk vaak kiest voor natuurlijke materialen zoals hout, ga je bij een industriële woonstijl juist meer in de richting van aluminium. Materiaal, type en kleur spelen een grote rol in de uitstraling van jouw raambekleding en dit zijn dan ook belangrijke zaken om over na te denken. 

#2 Lichtdoorlatend of verduisterend?

Een ander belangrijk aandachtspunt is het bepalen van de lichtdoorlatendheid. In hoeverre moet de raamdecoratie licht doorlaten of juist niet? In de slaapkamer kiezen de meeste mensen voor verduisterende gordijnen, maar dit kan ook in andere ruimtes van het huis, zoals de woonkamer, een goede keuze zijn. Verduisterende raamdecoratie biedt vaak ook isolerende eigenschappen en dit kan tijdens warme dagen uitkomst bieden.

#3 Isolatie en privacy

Natuurlijk spelen isolatie en privacy ook een grote rol in het uitkiezen van raambekleding voor je woonkamer. Met goede isolatie voorkom je dat het in de woonkamer te warm of juist te koud wordt. Onder andere houten jaloezieën staan bekend om hun thermische en akoestische isolatie. Verder bieden ook verduisterende (rol)gordijnen de nodige isolatie in de woonkamer. Ook privacy in de woonkamer is belangrijk: raamdecoratie kan hierbij helpen. Zo voorkom je dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken.

 

Het is altijd een aanrader om te kijken naar je mogelijkheden voor raamdecoratie op maat. Bij een shop als Inhuisplaza ben je verzekerd van een ruim aanbod en kun je daarnaast heel gemakkelijk en snel vinden waar je naar op zoek bent. Van plissé gordijnen tot klassieke gordijnen met een mooie print: dit vind je allemaal online. De beste kwaliteit raambekleding is online verkrijgbaar. Ontdek zelf wat het beste bij jouw woonkamer past! 

Dit vind je misschien ook leuk...