Algemeen

5 tips tijdens het verhuizen

Als je gaat verhuizen kan dit veel stress met zich mee brengen. Zorg er daarom voor dat je het zo goed mogelijk doet voor jezelf. Dit kun je bijvoorbeeld doen door al veel voor te bereiden en alles al goed te plannen. Als dat niks voor jou is, is het toch verstandig al over het een en ander na te denken voordat je begint met verhuizen. Hier staan 5 tips voor tijdens het verhuizen.

Pak je spullen logisch in

Zodra je gaat inpakken is het handig om dit gelijk goed te doen. Begin altijd op tijd met inpakken, dit scheelt enorm veel stress. Spullen die je eigenlijk weinig gebruikt, maar niet wilt wegdoen kun je al snel inpakken. Wat slim is om te doen is om per kamer in te pakken en ook per belang. Dozen die je als eerste inpakt met spullen die je dus niet dagelijks gebruikt kun je nummeren met een drie. Je weet daar dan van dat ze niet snel uitgepakt hoeven te worden. Als je op iedere doos een ruimte en nummer zet weet je na de verhuizing precies waar iets moet komen en of het snel nodig is of niet.

Zorg voor goed vervoer van je spullen

Als je dan alles wilt gaan verhuizen is het handig om dit te doen met een bus of vrachtwagen, een aanhanger zou ook zeker kunnen. Het is niet handig als je alles met je auto moet doen. Dat zouden heel veel ritjes worden en veel dingen zullen niet eens passen.  Een bus kun je gemakkelijk huren en als je een niet al te grote neemt kun je daar ook gewoon zelf mee rijden. Als je heel veel hebt of hele grote dingen die ook niet in zo’n busje passen zou je ook een vrachtwagen kunnen huren. Er is dan wel een grote kans dat je dan een verhuisbedrijf moet inhuren, zodat zij ook met de vrachtwagen kunnen rijden.

Bescherm je spullen goed

Er is verschillend verhuismateriaal dat je kunt gebruiken om je spullen goed te beschermen. Het is zeker aan te raden om dit te doen omdat er nog wel eens wat mis wilt gaan tijdens het verhuizen. Als jij dan je best hebt gedaan om je spullen goed te beschermen is de kans het kleinst dat er ook echt iets kapot gaat.

Doe het uitpakken op een goed moment

Het is niet verstandig om te gaan beginnen met uitpakken als je nog geen plek hebt om het ergens te laten. Zorg er daarom altijd eerst voor dat alle meubels er staan. Zonder kasten kun je namelijk nogal moeilijk je spullen opruimen. Vaak is het wel zo dat je bijvoorbeeld de keuken al kunt indelen, omdat deze al af is.

Houd rekening met onvoorziene problemen

Er is een grote kans dat er tijdens het verhuizen iets mis gaat of dat iets langer duurt dan dat je verwacht had. Zorg dat je hier rekening mee houdt en dat hier ruimte voor is. Een hele strakke planning tijdens het verhuizen is dus niet heel handig.

Dit vind je misschien ook leuk...