Tuin

De trends op het gebied van tuinverlichting

Tuinverlichting kan heel erg fijn zijn, door de tuin te verlichten blijf je al snel wat langer zitten. Dit is omdat je nog een beetje kan zien wat er gebeurt, bovendien zorgt het voor een goede sfeer. Zonder verlichting ga je al snel naar binnen als het donkerder wordt.

Praktische verlichting in je tuin

Als je verlichting in je tuin wilt hebben waar je echt wat aan hebt, is praktische verlichting het beste. De trend van tegenwoordig is om lampjes langs je pad op te maken. Het zijn vaak lampjes die warm licht geven. Op zo’n meter hoog plaats je ze en dit herhaal je meerdere keren langs het pad. Sommige mensen kiezen ervoor om ze aan een muur te bevestigen, als je nou geen muur hebt langs je pad op, kun je ze ook op een paaltje doen. Vind je dat nou niet zo mooi zou je ze ook altijd gelijk kunnen maken aan grond. Dit zorgt ervoor dat je beter kan zien waar je loopt.

Sfeerverlichting voor in de tuin

Ook kun je sfeerverlichting plaatsen in je tuin. Dit kan op verschillende manieren, iets wat je nu veel terug ziet komen zijn lichtsnoeren en kleine staande lampen. Zo’n lichtsnoer geeft enorm veel sfeer als je dit bijvoorbeeld boven je loungeset hangt. Een staande lamp kun je gemakkelijk overal neerzetten, denk bijvoorbeeld aan een klein bijzettafeltje waar je een leuke lamp op kan zetten.

Wat voor soort licht

Je kunt gebruik maken van verschillende soorten verlichting. Zo kun je gaan voor Led tuinverlichting, dit geeft vaak veel licht af en is dus fijn om bijvoorbeeld langs je pad op te zetten. Je zou ook gebruik kunnen maken van lampen die opladen door zonne-energie. Er zijn veel staande lampen die op die manier werken. Dit soort lampen zijn ook erg goed voor het milieu, omdat je eigenlijk geen gebruik maakt van energie. Dat lampje creëert dat geheel zelf.

Dit vind je misschien ook leuk...