Algemeen

Voordelen van een pergola in jouw tuin 

Wanneer de meeste mensen denken aan een pergola, beelden ze zich vaak een met planten begroeide pergola in, die als decoratief element in de tuin staat. Toch zijn er veel meer verschillende soorten pergola’s die andere functionaliteiten hebben dan alleen ter decoratie. Lees hier de voordelen van wat een pergola nog meer kan bieden voor jouw tuin. 

  1. Ideaal als klimrek voor planten 

Een pergola kan dienen als een leuk hoekje en kan goed worden gebruikt als klimrek voor klimplanten. Als je lang genoeg wacht, kan een pergola er begroeid uit komen te zien, wat een romantisch en een Engelse sfeer af geeft aan de tuin.  

  1. Dient als zonwering 

Veel mensen weten niet dat een pergola ook vaak wordt gebruikt als zonwering. Je kan er namelijk een schaduwdoek overheen gooien, waardoor je beschut en beschermd onder de pergola kan zitten. Wil je wel in de zon zitten? Dan kan je deze doek ook weer makkelijk verwijderen. Ook kan je een pergola als zonwering plaatsen tegen je woonkamer aan, waardoor de zon minder makkelijk je huis binnenkomt.  

  1. Overal te plaatsen 

Een pergola kan je overal plaatsen in je tuin. Er is geen muur of een bepaalde ondergrond nodig. Simpelweg de latten om de constructie in elkaar te kunnen zetten. Het in elkaar zetten van een pergola is zeer goed te doen voor een doe-het-zelver. Daarnaast is er geen vergunning nodig om de pergola te kunnen plaatsen, omdat deze vaak niet erg groot is. 

  1. Voordelig en toch leuk 

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige pergola, is het aanbod groot. Er is niet veel nodig om een pergola te bouwen en de latten kan je zelf uitkiezen. Je kan de pergola zo duur maken als je zelf wilt, maar dit is absoluut niet nodig om er toch een mooi en gezellig element voor in je tuin van te maken. 

Pergola’s kan je net als overkappingen en rolluiken in Groningen, Utrecht, Amsterdam en nog veel meer plaatsen vinden. Het aanbod is groot en daarom is het uitermate handig om advies te vragen van een professional die je hier meer over kan vertellen. 

Dit vind je misschien ook leuk...