Duurzaam wonen

7 Keukentrends 2021

Er is veel mogelijk in 2021, zo ook met je keuken. Heeft u al plannen voor een nieuwe keuken? Misschien krijg je na het lezen van deze zeven trends van 2021 wel inspiratie voor je nieuwe keuken.

Trend 1: De keuken als centraal punt

In 2021 zien we steeds vaker dat de keuken het centrale punt van de woning is. Neem bijvoorbeeld een grote leefkeuken die naadloos overloopt in de woonkamer, de keuken mag natuurlijk gezien worden. De bijkeuken wordt ook steeds populairder, voor de extra werkruimte en opbergruimte vindt men erg optimaal.

Trend 2: De hoogte in

Hoge kasten komen steeds vaker voor in de keuken, lage plinten en een dun werkblad krijgt de keuken een minimalistisch design. Deze trend is daarentegen erg praktisch voor lange mensen, men kreeg steeds meer opslag.

Trend 3: Terug van weggeweest

De jaren 70′ en 80′ keukens komen weer terug, met hun warme houttinten van donker eiken en noten en hun moderne mix van textuur, materiaal en kleuren. De keukentafels worden steeds vaker rond en ovaal maar ook de organische vorm komt steeds vaker voor in de keukens. De afgeronde werkbladen, om letterlijk en figuurlijk de scherpe randen van het werkblad af te halen.

Trend 4: Metallic kleuren en messing accenten

Koper en messing tinten worden niet alleen toegepast bij kranen, spoelbakken en grepen, maar wordt ook steeds meer bij keukenkastjes toegepast in variërende kleuren en structuur.

Trend 5: Duurzame keukens & slimme apparatuur

Nederland verduurzaamt, daar kunnen we niet onderuit. De trends sluiten zich aan door middel van slimme en duurzame apparatuur zoals: een Quooker en inductiekookplaat. Dat zijn voorbeelden van veel mogelijkheden voor duurzame oplossing. Ook de apparaten die via apps op afstand te besturen zijn.

Trend 6: Verlichting in de keuken

Keuken verlichting is erg belangrijk, maar dat wordt vaak vergeten. Goed licht is erg essentieel voor het uitvoeren van werk. De juiste verlichting geeft ook nog eens een mooie uitstraling en sfeer in je keuken.

Trend 7: Een keuken vol kleur

We zien steeds vaker kleur terug in keukens. Kies wel verschillende tonen, opvallende accenten of dezelfde kleuren soorten voor accessoires in de keuken. In 2021 zien we pasteltinten en primaire kleuren verschijnen in de keukentrend. Het is een gewaagde keuze een keuken vol kleuren, het stap namelijk erg af van het standaard.

 

Dit vind je misschien ook leuk...