Duurzaam wonen

De raamdecoratie trends van dit najaar

De kleur op de muur, je meubels, foto’s en posters, accessoires, kussens, planten.. Er zijn zoveel manieren om kleur en sfeer aan je woning toe te voegen. En raamdecoratie hoort daar ook bij. Raamdecoratie bepaalt namelijk hoe natuurlijk licht er in je woning uit ziet. Warm dankzij gordijnen of juist strak dankzij jaloezieen. Je eigen smaak speelt er natuurlijk een rol in. Maar trends zijn ook niet onbelangrijk. In dit blog lees je daarom de najaars raamdecoratie trends volgens MijnRaamdecoratie!

Van “strak en modern” naar “warm en sfeervol”

2020 was het jaar voor de houten jaloezie. Volgens veel blogs en woonplatformen leek er bijna geen andere vorm van raamdecoratie meer te bestaan. De jaloezie stond in alle raamdecoratie trends van 2020 artikelen bovenaan. Het geeft namelijk direct een strakke, industriële look aan je interieur. En laat dat nou ook precies een woontrend zijn die dit jaar erg populair is. 

Toch gaan we een switch zien in stijlen en voorkeuren. Vooral nu mensen door het massale thuiswerken veel tijd in hun huis doorbrachten, kwamen ze erachter dat er toch wel wat sfeer ontbreekt. Het was allemaal wel heel strak ingericht. Leuk, voor op Instagram. Maar sfeer is juist datgene wat je zoekt. Vooral als je zo vaak thuis bent. 

Populair dit najaar: gordijnen en vouwgordijnen

Say goodbye to je oude jaloezieen and hello to gordijnen en vouwgordijnen! Deze vormen van raamdecoratie gaan de show stelen dit najaar. Dat komt voornamelijk door de materialen waar deze zonwering van is gemaakt. De stoffen ogen al veel warmer dan de strakke lamel van een houten of aluminium jaloezie. En daarnaast wordt het zonlicht ook op een andere, unieke manier gefilterd, waardoor je woning direct een stuk lichter en daardoor ook optisch net iets groter oogt. 

Zo betaal je niet te veel voor je nieuwe raamdecoratie

Raamdecoratie is niet zo duur als mensen denken. Vaak kun je voor een paar honderd euro al prachtige, luxe raamdecoratie aanschaffen. Uiteraard kun je ook voor de goedkope kant-en-klare raamdecoratie kiezen, maar daarmee doe je jezelf toch wel een beetje te kort. En het verschil in prijs is tegenwoordig niet meer zo groot. 

Ga wel altijd op zoek naar een goede deal. Er is altijd wel een mooie korting te vinden. En een extra tip? Vraag altijd gratis kleurstalen aan. Goedkoop wordt duurkoop als je niet tevreden bent over de kleur of het materiaal. 

Dit vind je misschien ook leuk...