HR++
Bouw, Duurzaam wonen

HR++ Beglazing

Enkel glas isoleert slecht en het klimaat in huis is daardoor niet prettig. Daarnaast bespaart u behoorlijk op uw stookkosten door enkel glas te vervangen door HR++ glas. Gemiddeld is het rendement dat het aanbrengen van HR++ glas oplevert namelijk te vergelijken met een rendement van 5% op uw spaarrekening. Wanneer uw woning van enkel glas is voorzien kunt u aanzienlijk besparen op het gasverbruik. Gemiddeld kan er 430m3 gas per jaar bespaard worden.

Invloed HR++ beglazing

Ten opzichte van enkele beglazing neemt het comfort door HR++ beglazing aanzienlijk toe. De tocht in huis neemt flink af waardoor de thermostaat minder hoog gezet hoeft te worden. Ook de geluidsisolatie van HR++ glas is merkbaar beter, waardoor lawaai van buitenaf minder overlast in huis oplevert. Behalve gasbesparing levert HR++ beglazing dus ook nog andere voordelen op.

Alleen glas vervangen

Zijn uw kozijnen nog in goede staat, dan kunt ervoor kiezen om nieuwe beglazing te laten plaatsen in de bestaande kozijnen. De kozijnen zullen dan mogelijk moeten worden aangepast op de nieuwe beglazing.

Kozijnen en glas vervangen

Deze optie is een aantal gevallen een betere investering doordat het minder arbeidsintensief is en dus relatief goedkoper. De kwaliteit van de kozijnen en de detaillering van de aansluiting tussen kozijnen en gevel spelen hierbij een belangrijke rol. De bouwkundig aannemer kan u hierbij goed helpen.

Verouderd dubbel glas

Soms kan het ook aan te bevelen zijn om oude dubbele beglazing door nieuwe HR++ beglazing te vervangen. Dubbele beglazing die ouder is dan 25 jaar is geenszins te vergelijken met de kwaliteit van HR++ glas. Ook door deze ingreep kan aanzienlijk worden bespaard op het gasverbruik en het binnenklimaat verbeterd aanzienlijk.

Triple beglazing

Ook kan overwogen worden om Triple beglazing (drie dubbele beglazing) toe te passen. Triple beglazing houdt nog meer warmte binnen in de woning. De geluid-isolerende kwaliteit is niet beter dan HR++ beglazing. Bij de toepassing van Triple beglazing is er rekening mee te houden dat het kozijn, inclusief de beglazing, vervangen dient te worden. Vanwege de grotere maatvoering kan het ook noodzakelijk zijn om de detaillering van de aansluiting met het metselwerk aan te passen. De meerkosten ten opzichte van HR++ beglazing is nog aanzienlijk.

Dit vind je misschien ook leuk...