Duurzaam wonen

Heb jij de tuindeur altijd open staan? Denk hier aan:

Misschien werk je vaak van thuis uit en zit je dan in een kamer met toegang tot de tuin. Heerlijk.  Je tuindeur open zetten brengt frisse lucht in huis zodat je nog beter kunt functioneren. Of je zit gewoon gezellig met vrienden in je aanbouw te genieten van een etentje. Lekker beschut tegen de regen en de wind, maar toch met je tuindeur open.

Het heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn minpuntjes. Te veel licht dat binnenvalt of beestjes die binnen komen gevlogen, dat kun je best missen. Maar wat doe je er aan? Horren zijn de oplossing en shutters voor je tuindeur. Je kunt ze zelfs alle twee tegelijk installeren. In dit artikel lees je er meer over.

Shutters zorgen voor de ideale lichtinval

Shutters voor je tuindeur zorgen voor de perfecte regeling van zon en licht dat binnenvalt. Vooral als je je tuin op het Zuiden hebt, is een shutter een zeer praktische tool. Ze bestaan in de vorm van draaideuren. Dit is een deur met lamellen die je langs de binnenzijde voor je buitendeur monteert. En ze bestaan in plooideuren. Deze vouwen samen als je ze open schuift. In functie van de ruimte die je hebt en de uitstraling die je aan je woning wilt geven, kies je een van deze twee. Ook de breedte van de lamellen kun je zelf kiezen. En je kunt vastzittende of regelbare lamellen kiezen.

Met horren vermijd je beestjes in huis

Een hordeur zorgt ervoor dat je ook insectenvrij in je huis kunt vertoeven. Er bestaan hordraaideuren. Dit is een deur die je langs buiten voor je buitendeur monteert. Daarnaast kun je kiezen voor horlamellen. Deze bestaan uit banen in gaas die naast elkaar ophangen. Je kunt tussen de banen doorlopen en toch blijft je hor mooi gesloten. Een horschuifdeur of ook wel plissé hor genoemd, schuif je open zoals een vouwdeur. Ook voor een hordeur kies je die uitvoering die het beste bij jouw situatie past.

Vraag raad aan specialisten

Als je zowel een hor als een shutter wilt installeren, vraag dan raad aan professionele installateurs. Zij zullen ervoor zorgen dat deze twee perfect te combineren zijn met elkaar en dat ze niet hinderen bij het openen en sluiten van je tuindeur. Het zijn namelijk twee extra systemen die je aan of tegen je raamkozijnen moet monteren. Dit goed doen vergt wel wat vakmanschap! Laat je adviseren door ervaren installateurs. Zij kennen al de mogelijkheden en maken je hor en shutter precies op maat.

Integreer hor en shutter in je interieur

Beide systemen zijn in talloze kleuren te verkrijgen. Stem ze af op de kleur van je ramen en raamkozijnen, de kleur van je vloeren, muren en plafonds. Denk eraan dat zowel een hor als een shutter een zeer groot oppervlak bedraagt. De kleur zal een grote invloed hebben op je interieur. Een zwarte hor of shutter zal een totaal andere look aan je woning geven dan bijvoorbeeld witte exemplaren. Ook hierin kan een ervaren verkoper jou helpen. In ieder geval, horren en een shutter geven je woning meer uitstraling en maken jou het leven aangenamer.

Dit vind je misschien ook leuk...