Vloeren

Hoe kies je de juiste vloer?

De juiste vloer kiezen kan een lastige klus zijn, dat komt omdat er zoveel verschillende soorten vloeren zijn. Je kan kiezen uit verschillende merken, patronen, manieren van leggen, kleuren en ook nog eens verschillende soorten. Laminaat, PVC, beton? Welke vloer past het beste bij jou interieur en jouw levensstijl? Dat zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. In deze blog geven we een aantal tips die je een handje helpen bij het kiezen van de juiste vloer.

Hoe ziet jouw leven eruit?

Jouw levensstijl is erg belangrijk bij het kiezen van een geschikte vloer. Sommige vloeren zijn namelijk gevoelig voor schade en daarom niet geschikt om veelvuldig over te lopen. Daarnaast is het in dat geval verstandig om niet voor zo’n vloer te gaan als je kinderen en/of huisdieren hebt. Huisdieren kunnen met scherpe nageltjes krasjes achterlaten. Kies in dat geval een vloer die tegen een stootje kan.

Past het bij jouw interieur?

Het is belangrijk om alvast voor ogen te hebben hoe jij de ruimte voor je ziet. Wil je een industriële inrichting of ga je liever voor een strak interieur. Let er hierbij ook op welke meubels je hebt, want dit moet natuurlijk ook bij de vloer passen.

Verder is het goed om alvast na te denken of je een vloer wil die af en toe een onderhoudsbeurt nodig heeft of wil je liever een vloer waar je zo weinig mogelijk omkijken naar hebt. Een houten vloer heeft bijvoorbeeld wel een onderhoudsbeurt nodig. PVC vloeren hoeven daarentegen geen onderhoudsbeurt, hierbij is het alleen belangrijk om regelmatig stof te zuigen en te dweilen. Denk bij PVC vloeren bijvoorbeeld eens aan Moduleo pvc en Hebeta pvc. Dit zijn PVC vloeren van goede merken waarbij je uit kunt gaan van de beste kwaliteit.

Dit vind je misschien ook leuk...