Duurzaam wonen

Nieuwe kozijnen nodig? Ga voor kunststof kozijnen!

Kozijnen kunnen jouw huis maken of breken, dus is jouw woning nodig toe aan nieuwe kozijnen, denk dan goed na over deze investering. Lees hier waarom kozijnen van kunststof voor jou de beste optie zijn!

1.      Duurzaamheid voorop

Het grote verschil tussen houten en kunststof kozijnen is dat kunststof kozijnen veel langer mee gaan dan houten kozijnen en kunststof kozijnen daardoor enorm duurzaam zijn! Een investering waar je de komende 50 jaar nog plezier van hebt! Daarnaast is kunststof ten opzichte van hout erg onderhoudsarm. Dat is altijd mooi meegenomen, toch?

2.      Voor welke kleur en stijl ga jij?

Juist omdat kunststof kozijnen lang meegaan, is het van belang dat je goed nadenkt over de kleur van jouw kozijn. Kunststof kozijnen zijn namelijk, anders dan bij hout, niet over te schilderen. Kies je voor zwarte kozijnen, dan zit je daar de komende 50 jaar aan vast. Hetzelfde geldt voor de stijl. Natuurlijk geven houten kozijnen een rustieke, natuurlijke, klassieke sfeer, maar vandaag de dag zijn er ook kunststof kozijnen met bijvoorbeeld houtnerven te koop.

3.      Grip op je energierekening

Wellicht het grootste voordeel van kunststof kozijnen; jouw energierekening gaat omlaag. Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde, en dat zie je terug op de energierekening. Daarnaast bieden kunststof kozijnen veel wooncomfort, want niets is erger dan lekker ’s avonds op de bank hangen terwijl je op de tocht zit. Dit is verleden tijd met kunststof kozijnen.

4.      Ultraveilige keuze

Staat veiligheid bij jou voorop? Kunststof kozijnen zijn inbraak werend door het speciale mechanisme. Dit mechanisme heet de meerpuntssluiting. Inbrekers hebben geen schijn van kans meer wanneer jouw kunststof kozijnen voorzien zijn van deze techniek. Vraag bij jouw kozijnen specialist na of dit mechanisme is ingebouwd in de door jouw gewenste kozijnen. Kunststof kozijnen bieden niet alleen bescherming tegen inbrekers, maar ook tegen brand. Kunststof is namelijk zelfdovend, waardoor het vuur niet om zich heen gaat slaan.

Dit vind je misschien ook leuk...