Duurzaam wonen

Nieuwe tafel nodig? Deze soorten zijn er!

Tafels zijn onmisbaar in je huis. Je doet er van alles aan; je werk, eten, en vaak hobby’s als handarbeid of legpuzzels. Maar wist je dat je er allerlei soorten tafels zijn, met vele verschillende soorten functies? In dit artikel nemen wij alle verschillende soorten tafels met je door. Schuif maar snel aan!

Eettafel

De bekendste en misschien nog wel belangrijkste tafel, is de eettafel. Je komt hier samen met je gezin en kan er gezellig samen eten en socialiseren. Afhankelijk van hoe groot je gezin is, en hoe vaak je mensen over de vloer krijgt, is het zaak om een tafel te kopen die groot genoeg is. Klein gezin, of niet vaak eters die langskomen? Dan zou je voor een kleinere, misschien wel ronde of ovalen tafel kunnen gaan. Grote familie en veel vrienden? Ga dan voor een tafel van minstens 240 centimeter lengte.

Minstens zo belangrijk voor het aangezicht van je interieur als de eettafel, zijn de eettafelstoelen. Je kunt deze het beste als een set kopen met de tafel, zodat je zeker weet dat alles netjes staat. Ben je toch wat speelser met je stijl en kleuren? Dan zijn een nieuwe set eettafelstoelen dé manier om een unieke tint aan je eet- of woonkamer brengen.

Salontafel

Vele zitkamers hebben centraal een salontafel staan. Oorspronkelijk waren salontafels er om je koffie of hapjes op neer te zetten, maar nu is het vaak een eerste blikvanger. Deze moet er mooi uitzien dus. Tegenwoordig heb je naast de gebruikelijke vierkante tafels veel meer verschillende ontwerpen. Denk hierbij aan tafels met een extra bodem, of kleine ronde of vierkante tafeltjes die je over elkaar heen kan schuiven.

Salontafels zijn er dus in vele verschillende vormen en maten, dus het is belangrijk dat je weet wat voor stijl je woonkamer moet hebben. Wil je strak modern? Of toch liever sfeervol landelijk? Misschien is het stoere robuuste design meer jouw smaak? Op websites als www.intenswonen.nl kan je kijken welke soort stijlen er zoal zijn om te ontdekken wat bij jou past.

Bureau

De tafel waar je je werk aan verricht, en administratie aan bijhoudt, is je bureau. Hoewel deze niet altijd een blikvanger hoeft te zijn in de woonkamer, kan je ook je kantoor er sfeervol uit laten zien. Ga je voor een smal, gelikt design, of een imponerend groot robuust bureau? Houd ook rekening met opbergruimte en een ergonomische bureaustoel!

Sidetable

In je ontvangstruimte staat een sidetable altijd uitnodigend en huiselijk. Doordat ze smal zijn, nemen ze weinig ruimte in en kunnen ze zelfs in een gang staan die niet al te breed is. Extra accessoires op je sidetable zetten zoals planten, lampjes of beeldjes, maken de sfeer nóg gezelliger. Verder kan een sidetable ook erg gezellig staan in je woon- of slaapkamer.

Bijzettafels

Hoewel de meesten er niet aan denken, zijn ook bijzettafels eigenlijk niet weg te denken uit je binnenhuisinterieur. Deze tafels zijn enorm handig om naast je bank, armstoel of fauteuil te zetten, om daar je gebruiksspullen te zetten, zoals je kopje, tijdschrift of afstandsbediening. Veel mensen kiezen ook voor bijzettafeltjes in plaats van salontafels, om zo de woonkamer ruimer te laten ogen.

Keukentafel

Soms kom je ruimte tekort in je keuken. Een keukentafel kan hierbij de perfecte oplossing zijn. Een keukentafel is klein, kan je vaak in de hoek of tegen de muur zetten en je kunt er kleine stoeltjes aan plaatsen. Een keukentafel kan ideaal zijn om tijdens het koken wat pannen of potten op neer te zetten, maar ook om samen aan te eten als je een één- of tweekoppig gezin bent.

Dit vind je misschien ook leuk...