Vloeren

Nieuwe vloer nodig? Ga voor laminaat!

Is jouw woning nodig toe aan een nieuwe vloer, of heb je zin om jouw woning van een nieuwe, frisse look te voorzien? Koop een laminaatvloer! Waarom? Dat lees je hier!

1.      Verkrijgbaar in elke kleur, soort en maat

Het mooie aan laminaat is dat het in elke gewenste kleur te verkrijgen is. Wil jij een vloer in een natuurlijke tint, ga dan voor laminaat met houtlook. De keuze is reuze; ga je voor donker of licht eiken? Er zijn vele varianten, dus jouw gewenste kleur zit er altijd tussen! Let wel op; wanneer je voor een donkere vloer kiest, lijkt de ruimte optisch groter. Kies je voor een lichte vloer, dan lijkt de ruimte optisch groter. Wil jij niet een standaard vloer, maar liever een vloer met een print? Dat kan. Laminaat is ook verkrijgbaar met verschillende opdrukken. Bekijk hier alle verschillende soorten laminaat.

2.      Geschikt voor iedere ruimte

Het mooie aan laminaat is dat het eigenlijk voor elke ruimte geschikt is. Let wel even op de gebruikersklasse van het laminaat. Met de gebruikersklasse wordt de kwaliteit en slijtvastheid aangeduid. Voor een normaal huishouden volstaat gebruikersklasse 23/31. Voor winkelcentra, openbare gebouwen en horeca gelegenheden wordt klasse 33 aangeraden. De laatste jaren is de kwaliteit van laminaat flink verbeterd. Zo is laminaat ook gewoon geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.

3.      Weinig onderhoud

Het mooie aan een laminaatvloer is dat het weinig onderhoud behoeft. Regelmatig stofzuigen en dweilen is genoeg om lang van de vloer te kunnen genieten. Wel is het aan te raden om viltjes onder de meubels te plaatsen, zodat de meubels de vloer niet beschadigen. Ook is het raadzaam een goede deurmat bij de deur te leggen, zodat de vloer niet beschadigd wordt door vuil van buitenaf zoals steentjes.

Dit vind je misschien ook leuk...